Twee jaar lang heeft natuurfilmer Erwin Peek opnames gemaakt van de ecozone in Brandevoort. In het laatste weekend van februari werd in wijkhuis ’t BrandPunt voor zo’n 300 bezoekers de Natuurfilm Brandevoort vertoond. Waar vele natuurfilms zoeken naar beelden die nog nooit eerder gefilmd zijn op de meest exotische plaatsen op de wereld, gaat de Natuurfilm Brandevoort uit van de schoonheid van de natuur in je eigen wijk.

Erwin heeft er een speciaal weekend van gemaakt. Voor de mensen die de première op zaterdagmiddag bezochten was er na afloop voor 100 bezoekers lekker eten, verzorgd door de vrijwilligers van het wijkhuis. Ook de vrijwilligers die Peek behulpzaam waren bij het maken van de film, Hylke Hoogeveen (voice over) en Wolfgang Holz (gemeente Helmond, heeft geholpen met teksten) waren tijdens de première aanwezig. Op zondag was het koor Brand New Voices uitgenodigd om het voorprogramma te verzorgen en mocht de filmmaker wethouder Margreet de Leeuw verwelkomen. Na afloop van de zondagmiddagvoorstelling werd Erwin Peek volledig verrast door Fons Bosman, namens de Brandevoort academy of motion met een Oscar-gelijkend beeldje, waarop de naam van de filmer en de naam van zijn eerste film: ‘Ik heb ontzettend veel positieve reacties gehad na afloop van de film. Binnenkort gaan we de film nog een keer vertonen bij Het Plein in Brandevoort en ook de gemeente Helmond heeft me gevraagd om de film te komen vertonen op 13 april aan de projectontwikkelaars, architecten en ontwerpgroepleden van het team Brandevoort,’ vertelt Erwin trots.

Voor de mensen die niet aanwezig waren is er een korte impressie van de premièremiddag te zien via KijkindeWijk Tv op deze pagina en voor degene die belangstelling hebben om de film thuis te bekijken kunnen een DVD/Blu-ray kopen door via de website contact met Erwin Peek op te nemen. De kosten zijn € 5,–. Op de DVD staat de originele versie. Op de Blu-Ray staat ook de ondertitelde en Engelstalige versie.

Meer-Brandevoort-wijk-nieuws:
www.brandevoort.ditisonzewijk.nl
Facebook: Brandevoort
Twitter: @Brandevoort_nu
Google+ Ditisonzewijk

942 totaal aantal vertoningen, 2 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *