Op zaterdag 13 februari is de Kunstkamer nieuwe stijl geopend: Het Plein Brandevoort is werkelijkheid geworden.
Het nieuwe concept legt de nadruk op zelf doen. Naast exposities van kunstenaars, kunnen jong en oud ook zelf met kunst en creativiteit aan de slag.  De huidige expositie laat kleurrijke creaties van de kunstenaars Rens Schlaman, Annelies Schooneman en Albert van Breemen zien. Zij zijn zelf de komende vijf zaterdagen aanwezig om nog meer te vertellen over hun motieven van werken.

Workshops
De workshopruimte bestaat uit een tweetal grote tafels waar workshops georganiseerd gaan worden voor jong en oud.
Tijdens de opening was Peti Verbroeken gedreven aan de slag om een kunstwerk van keramiek te maken. Alle bezoekers kregen de kans om in een onderdeel van haar creatie een eigen indruk achter te laten in de vorm van een handafdruk. Het eindstuk moet uitmonden in een kunstwerk waar veel Brandevoorters aan hebben meegewerkt. Op de andere workshoptafel waren kinderen druk doende hun eigen creatieve vaardigheden te tonen. Het is de bedoeling dat de komende maanden een variëteit aan workshops centraal staat bij Het Plein.

Historie en wijkinfo
In het andere deel van Het Plein vertonen twee grotere videoschermen de historie en het actuele van de wijk. Met behulp van een audiotour kunnen bewoners zelf de historische opgravingen van de wijk verkennen. Op het ene videoscherm gaan video’s en foto’s dieper in op de achtergrond van de historische bevindingen. Op het andere scherm komt de wijkwebsite ‘ditisonzewijk’ uitgebreid over het voetlicht.

Beleving voor iedereen
Zo is Het Plein met creatieve workshops, kunstexposities, historie en algemene wijkinformatie een ideale plek om Brandevoort in al zijn facetten intensief te beleven. Alle reden om langs te komen en mee te doen. Op de site www.hetpleinbrandevoort.nl staat een uitgebreid programma met workshops. U kunt zich inschrijven via de site of tijdens de openingstijden van Het Plein.

Openingstijden zijn op donderdag en vrijdagmiddag tussen 14:00 en 17:00 uur. Op zaterdag tussen 12:00 en 17:00 uur en tijdens geplande workshops op woensdagmiddag of in de avonduren.
Locatie: Laan door de Veste 116, Brandevoort

Werkgroep Het Plein Brandevoort

831 totaal aantal vertoningen, 1 aantal vertoningen vandaag

Laat ook anderen weten wat er speelt in uw eigen wijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *